Oskar Schlemmer, “Das Triadische Ballett”

Η Άλις ξυπνάει τραυματισμένη και διαπιστώνει ότι είναι μια μαχήτρια του φωτός στον πλανήτη Shadow, έναν πλανήτη στον οποίο βασιλεύει μια γιγάντια κατσαρίδα. Την φροντίζει η Έρα, σύμμαχος της. Μέχρι που η Άλις ανακαλύπτει ότι σε μια άλλη, παράλληλη ζωή, έχει πέσει σε κώμα και ο μόνος τρόπος για να ξυπνήσει από αυτό είναι να φάει την καρδιά της κατσαρίδας. Άλις και Έρα σχεδιάζουν να σκοτώσουν μαζί την κατσαρίδα, όμως αποδεικνύεται ότι η Έρα έχει και αυτή μια παράλληλη ζωή στην οποία θέλει να γυρίσει πίσω. Αποφασίζουν να προχωρήσουν στο σχέδιό τους και να μονομαχήσουν μεταξύ τους για το ποια θα φάει την καρδιά της. Ωστόσο η σχέση που έχουν αναπτύξει θα τους οδηγήσει σε άλλο δρόμο.

Μια επιδημία μαζικών αυτοκτονιών μαστίζει το δυτικό κόσμο. Η Λέα, καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης, ανακαλύπτει τη σύνδεση των θανάτων με το κινητό τηλέφωνο Solar. Ζητά τη βοήθεια του Σβεν Κάρσον, διάσημης προσωπικότητας στο χώρο της τεχνολογίας και επινοητή του Solar. Αυτός της αποκαλύπτει ότι η χρήση του τηλεφώνου έχει επιδράσει στον εγκέφαλο των χρηστών, στέλνοντας την εντολή της απαρχαίωσης, δηλαδή της απόσυρσής τους από τη ζωή. Η Λέα του ζητάει να αλλάξει την εντολή για να αποτρέψει τη συντέλεια. Θα δεχθεί ο Σβεν Κάρσον; Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, που ίσως να έχει ήδη συμβεί.

Η Μαρία Κάλλας μια ώρα πριν από την τελευταία της παράσταση στο Τόκιο, το 1974. Με τον αγαπημένο της συνεργάτη και μια κοπέλα των παρασκηνίων. Η Μαρία Κάλλας γνωρίζει πως η φωνή της φθίνει όμως οφείλει να τραγουδήσει. Προσπαθεί να αποφασίσει αν θα βγει στη σκηνή και δέχεται μια απρόσμενη παρέμβαση από την Τόσκα, η οποία θα της θυμίσει την θεϊκή της φύση. Θα βρει τον τρόπο να ξεφύγει από τις προσδοκίες των άλλων και του εαυτού της; Μια ιστορία αποθέωσης.

Στο κοντινό μέλλον, στην εποχή της Επιστημονικής Σύρραξης, κάπου σε ένα κρυφό επιστημονικό εργαστήριο στην Αφρική, ο Χανς Αουγκούστους, καθηγητής υποψήφιος για Νόμπελ, ο Πήτερ Χοφς, ερευνητής και η Έλεν Νταστ, καθαρίστρια, εγκλωβίζονται κάτω από τη γη, ενώ ένας συναγερμός προειδοποιεί ότι το εργαστήριο βρίσκεται υπό επίθεση. Ο καθηγητής επιμένει ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περιμένουν την έκρηξη. Η Έλεν αγωνίζεται να συνεχίσουν την προσπάθεια να βγουν. Ανάμεσά τους ο Χοφς, ο οποίος διχάζεται ανάμεσα στο σεβασμό προς τον καθηγητή και τον ξαφνικό έρωτά του για την γεμάτη ζωντάνια Έλεν. Πώς θα αλληλεπιδράσουν οι τρεις χαρακτήρες; Και ποιος θα είναι ο ρόλος της σκόνης της ερήμου;

Ο Γιολάντος, φέρελπις συγγραφέας, αυτοκτονεί για να εκδικηθεί τους κριτικούς που έθαψαν το βιβλίο του. Λίγο αργότερα ο Λέων, ο Λεό και ο Επιθεωρητής Πισκουλέρο, προσπαθούν να εξιχνιάσουν το θάνατό του. Ωστόσο οι τακτικές τους δεν φαίνεται να ακολουθούν τους κανόνες της λογικής. Μήπως ωστόσο τα συμπεράσματα που θα βγάλουν αποδειχθούν τελικά αληθινά; Μια κωμωδία που θέτει υπό αμφισβήτηση την αλήθεια, τη σχέση της με την πραγματικότητα και την προανακριτική διαδικασία.

Ο Γιώργος, αξιαγάπητο στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία, πεθαίνει σε δυστύχημα αφήνοντας στη μέση όλες τις δουλειές που είχε αναλάβει, ενώ παίρνει στον τάφο του όλα τα σημαντικά αρχεία του. Οι αγαπημένοι του συνάδελφοι και φίλοι και η Προϊσταμένη του, θρηνούν για την απώλεια μέχρι που συνειδητοποιούν ότι χωρίς αυτόν είναι αδύνατον να πάρουν το πολυπόθητο bonus της χρονιάς. Απευθύνονται σε μέντιουμ για να τον φέρουν κοντά τους και προσπαθούν να τον πείσουν να εργαστεί μαζί τους από το υπερπέραν, έως τη λήξη του συμβολαίου του.

Τα έργα διατίθενται ελεύθερα για ανάγνωση και αναπαραγωγή για μη εμπορική χρήση, υπό τον όρο της αναφοράς στο όνομα της συγγραφέως.

Για κάθε μεταποίηση, θεατρική παράσταση και κάθε τύπου άμεση ή έμμεση κερδοσκοπική χρήση, απαιτείται συναίνεση της συγγραφέως.